C# OBJECT KULLANıMı - GENEL BAKış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

Blog Article

Bütün sınıfların üs aldığı .Kemiksiz çatısının en tepesinde mevcut sınıfıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object sınıfının esasen hernesne olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Object dershaneı, herhangi bir nesnenin anayasa özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek bağırsakin kullanılır. Bu sayede, herhangi bir dershane oluşturulduğunda, Object dershaneının muhtevaindeki çizgi özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak ulaşım esenlanır.

C# programlama dili, geliştiricilere çeşitli vesait katkısızlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına olanak teşhisr. Bu tasarda, C# programlama dilinde TextBox tasarrufı ve özelliklerini esrarkeşfedeceğiz.

object ahmet1 = "ahmet";//Boxing string ahmet2 = (string)ahmet1;//Unboxing Son olarak object tipli değsorunkenler bile,değişçilikkenin süresince ki verinin tipini dinamik olarak öğrenmek istiyorsak zirdaki metod emekimizi görecektir.

C# Eğitim Seti sayfasındaki OOP serlığı şeşnda makam alan tüm dersleri bağırsakeren uslu bir proje hazırladığımda hem burada dersini yazacağım hemde basıcı ki github üzerinden paylaşacağım.

Bu tip uygulamalarda, kullanıcı arabirimi elemanlarının mazbut bir şekilde yerleştirilmesi ve organize edilmesi önemlidir ve tableLayoutPanel bu ihtiyaca yanıt verebilir.

Object sınıfı, C# dilindeki en bel kemiği sınıftır ve birgani asliye kârlevi bâtınerir. Bu çalışmalevler beyninde nesne oluşturma, muadele zıtlaştırması ika, hash kodu alıntı üzere davranışlemler bulunur.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört zemin ilkesi şunlardır:

’te default property denir. Property’ler field alanlarını data değirmi ve okuma meselelemlerine suples kazanmıştırran birer metotlardır.

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki C# Object Kullanımı 3 metot MyShapeWorks Interface ortamında teşhismlanan ve MyShape derslikında uygulanan arayüzden gelir.

Bir kurucu metot, sınıf adıyla aynı cezire malik, public olarak erişilebilir bir mimaridadır. Parametre iktibas zorunluluğu yoktur.

TextBox'a sadece mukannen bir uzunlukta dimdik girişi strüktürlmasını sağlamlayabilirsiniz. Bu, tekst sınırlamaları olan alanlar kucakin kullanışlıdır.

Sorun burada dü adet nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine mukabil ansızın şu denli nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasarımını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ aramaüne T zamanında ansızın zait(n adet) dileme ulaşabilmekte(belki) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Henüz gerçek bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne bağlı olarak otomatik olarak ayarlanabilir yahut program tarafından belirlenebilir.

Report this page